Pitaleivät nyhtökauratäytteellä

Pitaleivät ovat alunperin Lähi-Idän keittiön tuomisia ja tavallisimmin ne täytetään kebabilla. Vegaani tai foodisti täyttää pitaleivät nyhtökauralla tai härkiksellä. Pitaleivän leipomisessa oleellista on onnistua luomaan tasku, jotta sisään mahtuu täytettä, eikä kyseessä ole sämpylä. Kimchi on korealainen vastine hapankaalille eli huomattavan tulinen hapatettu kaalisalaatti, jota voi ostaa valmiina tai valmistaa itse. Hapatettuja eli fermentoituja ruoka-aineita kannattaa sisällyttää ruokavalioon niiden suolistoa hellivien ominaisuuksien vuoksi.


Pitaleivät

2 1/2 dl vettä
25 g hiivaa
1 tl suolaa
2 rkl rypsiöljyä
n.5 dl vehnäjauhoja (tai durumvehnäjauhoja)

Lämmitä neste kädenlämpöiseksi ja liota hiiva joukkoon. Lisää suola ja jauhoja pikku hiljaa. Vaivaa hyvä sitko! Lisää lopussa öljy. Anna kohota noin 15 minuuttia. Jaa taikina sitten paloihin (6-8kpl) ja kaulitse pulikalla tai kaulimella litteiksi kiekoiksi (halkaisija n. 15 cm.). Jätä kohoamaan leivinpaperille. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen ja kuumenna pellit uunissa. Vedä kohonneet pitaleivät varovasti kuumalle pellille, ettet polta itseäsi ja paista noin 10 minuuttia.

Täytä

Garam masalalla ja kurkumalla maustetulla nyhtökauralla
Jäävuorisalaatilla tai kimchillä
haluamillasi vihanneksilla esim. paprika ja tomaatti
halutessasi voit lisätä vegaanista majoneesia, ketsuppia tai chilikastiketta





Kommentit

Suositut tekstit